Menu button

c

ckrakes

Substantiv Allt som är fel med digitala produkter. Uttalas “kuhräjks”. Exempel på användning: “Min mobiltelefon har ckrakes” “Stereon funkar inte, det är ckrakes” “Hej är det datorsupporten? Jag behöver hjälp, jag har ckrakes i min dator” Kan även användas i bildlig bemärkelse om personer: “Men hen har ju ckrakes i hela huvudet” Ckrakes myntades 1998, i ett mail till supporten på Spray.se: Subject: cockis på hemsida. Jag har blivit utsatt för ckrakes,på min hemsida. Hjälp mig ur detta.De har till och med varit inne i min dator, i windows. Hjälp mig.

Co-wanker

När du själv håller i din kuk men en polare har ett fast tag om din handled och drar den i en "runk-rörelse" fram och tillbaka. OBS. Inte homosexuellt

coca

coca-cola

Cocabonnar

Modern skånska. Glasögon med så tjocka linser att de påminner om bottnarna (skånska "bonnar") i Coca-Cola flaskor.

Commando

Om man inte har underkläder på sig. "Jag hade inga rena kalsonger, så fick köra commando"

compad

full på treo comp och sprit

Comviq-täckning

Tunnhårighet. Kommer förmodligen av att Comviqs mobiltelefonnät i början hade dålig täckning utanför storstäderna.

Coronakurva

Coronakurva dvs när man går en omväg förbi en kollega på kontoret, en mötande på stan etc för att undvika smitta Peter Olofsson

Coronatvätta

Tvätta händerna extra noga. Förut påminde vi barnen att de skulle tvätta händerna innan de började äta. Nu frågar vi om de coronatvättat sig så att vi vet att de verkligen är rena.

cosplay

Att klä ut sig till sin favoritkaraktär från diverse media, till exempel film, spel, tidningar etc. Vanliga exempel är till exempel Darth Vader från Star Wars, eller Spindelmannen. Cosplayare brukar ibland göra mer än bara klä ut sig, en del beter sig och talar som personen de ska föreställa.

couverturechoklad

Couverturechoklad är en mycket högkvalitativ choklad som innehåller en högre andel kakaosmör (32–39%) och används till bakning och matlagning eller äts som den är. Den höga halten kakaosmör, i kombination med korrekt temperering, ger chokladen mer glans, en krämig mjuk smak och ett tydligt knäckljud när chokladen bryts. Den totala "procentandelen" som citeras på många chokladvarumärken baseras på mängden kakaosmör i förhållande till mängden kakaopulver. För att vara korrekt märkt som "couverture", måste chokladen innehålla minst 35% kakaopulver och minst 31% kakaosmör. Couverturechoklad används i professionell tillverkning vid doppning, överdragning, gjutning och garnering.

cp-knöl

Den knölen i armbågen som när man slår i gör så att hela armen ut i fingertopparna gör ont.

cp-ruta

handikappsparkering

CP-truck

permobil

cred

abstrakt belöning av en respektgivande gärning

cs

(vi) ses Används i chattspråk eller SMS. T.ex: "cs på fredag!"

cs

Counter-strike (Dator spel)

cutta

(transitivt verb) Att skära eller klippa. Från engelska "cut".

Cutta

Cutta är ett slang ord, Som betyder att slå/ge stryk till någon. E.x Vill du att jag ska cutta dig? Kan även stavas kutta.

Cykelhjärna

Person som kan göra monotona enforiga saker hur länge som helst och aldrig ger sig.