Menu button

#nyord

Social mani

Begrepp uppfunnet av AD Anna Sahlin som ett uttryck för ett hyperdeltagande i sociala sammanhang, inte minst sociala medier.

skeletär

som har med skelettet att göra; skelett- En skeletär skada/bristning. (Från min moster)

mäffdag

Substantiv. Förkortning för “misslyckad, äcklig, fet och ful”. Uttalas med riktigt brett ä. En dag när alla kläder sitter fel, när allt du gör rör sig åt samma håll som skylten “Helvetet hitåt” pekar, när all mat du äter går direkt till fettdepåerna utan att passera gå och när alla framsteg du gjort hittills i ditt liv på ett magiskt vis nollställs. Bär vissa liknelser med PMS, om jag förstått Mary J Blige rätt, men med uppgivenhet istället för ilska och antydan till letargi snarare än aggression. Saker som förvärrar mäff-symtomen är speglar (speciellt provrumsspeglar), klädprovning, främlingars (menande) blickar, modereportage och snygga människor.

fejk

Påhitt, något som är konstruerat eller manipulerat i syfte att lura någon. Kommer av Engelskans "fake" med samma betydelse. Exempel: "Den där historien är inte sann, jag vet att den är fejk!". Används över hela landet, vanligare på internet än i vardagen.